Home » » Samseng BN tunjuk isyarat lucah sebelum serang bas Merdeka Rakyat

Samseng BN tunjuk isyarat lucah sebelum serang bas Merdeka Rakyat.
MALAM tadi, bas Jelajah Merdeka Rakyat yang dinaiki oleh Anwar Ibrahim, sekali lagi diserang oleh samseng-samseng upahan Barisan Nasional ketika tiba di lokasi ceramah kawasan Bukit Katil, Melaka. Kawasan Parlimen Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam.

Seorang jurugambar dari dalam bas, sempat mengambil gambar samseng-samseng yang memakai baju t-shirt Barisan Nasional itu ketika mereka menunjukkan isyarat lucah "jari tengah" sebelum mereka menyerang bas Jelajah Merdeka Rakyat.Samseng-samseng ini kemudiannya menyerang dengan cara membaling batu-batu yang besar ke arah cermin bas dipercayai untuk mencederakan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Wartawan memberitahu, ketika serangan tersebut, beliau mendengar suara penceramah Umno di lokasi berdekatan (berdepan dengan tapak ceramah Merdeka Rakyat) mengapi-apikan samseng ini dengan laungan "hapuskan Anwar" berulang kali.
Berikut gambar cermin bas bahagian tingkat atas yang pecah akibat dibaling oleh samseng-samseng ini. Gambar diambil ketika bas tiba di HQ KEADILAN Tropicana malam tadi.Pintu bas juga turut menjadi mangsa serangan samseng BN ini menyaksikan cermin di bahagian pintu bawah ini berlubang serta meninggalkan kesan retak seribu.Serangan jelas mensasarkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Serangan dilakukan ketika beliau ingin turun dari bas untuk ke tapak ceramah. Mujur beliau dilindungi oleh salah seorang krew Bas Jelajah Merdeka Rakyat.

Bagaimanapun, serpihan kaca terkena kepala dan rambut beliau ketika batu yang dilontarkan oleh samseng menembusi cermin bas tersebut. Mujur beliau selamat.

Salah seorang pengiring Anwar cedera di bahagian mata kiri akibat terkena serpihan cermin bas akibat serangan. ReJaM© akan cuba dapatkan maklumat lanjut berhubung hal ini nanti.Kalau kita lihat Barisan Nasional sengaja menganjurkan ceramah berdepan dengan program Jelajah Merdeka Rakyat di Bukit Katil Melaka untuk mempamerkan kepada rakyat betapa samsengnya mereka.

ReJaM© "Najib ingatlah! Doa orang teraniaya tiada hijab di sisi Allah... "

 
Hubungi : Facebook | Twitter
Copyright © 2012. MiLo SuaM - Peringatan! Jangan percaya bulat-bulat info daripada blog ini. Gunakan akal fikiran anda!
Template modified from Wordpress Hack
tracker Powered by Blogger