Home » » Krisis air Selangor, laporan bodoh TV3 kaitkan Projek Langat 2

Krisis air Selangor, laporan bodoh TV3 kaitkan Projek Langat 2.
KEPUTUSAN bekalan air berlaku di beberapa tempat di Selangor iaitu di sekitar Lembah Klang baru-baru ini akibat bodoh tadbir Syarikat Bekalan Air Selangor, SYABAS.

Krisis air ini dilihat menunjukkan betapa lemahnya SYABAS di dalam menangani masaalah kerosakan pam air mereka. Berpuluh tahun uruskan air namun masaalah kerosakan pam tidak dapat dibendung.

Lebih lucu pam air simpanan "back up" juga dikatakan tidak dapat berfungsi untuk menangani kerosakan pam utama sehingga mengganggu bekalan air kepada lebih 60 kawasan di sekitar Lembah Klang.Media arus perdana TV3 pula cuba menyalahkan kerajaan negeri Selangor meskipun punca terputusnya bekalan air ini adalah akibat bodoh tadbir SYABAS, syarikat milik kroni Umno.

Lebih lucu, TV3 cuba mengaitkan masaalah ini dengan projek kroni Umno, iaitu Projek Langat Dua yang akan menelan belanja lebih RM3 bilion duit rakyat jika dilaksanakan.

Lihat laporan TV3 di bawah ini pada 5 Jan 2013 yang lalu. Mereka mahu rakyat percaya, dengan mengayakan pemimpin Umno melalui projek Langat Dua yang akan menelan belanja RM3 Bilion barulah krisis air Lembah Klang akan selesai.


Ibarat power window tidak berfungsi, BN sibuk nak beli kereta baru, ini namanya membazir dan bodoh kah kah kah...

ReJaM© "Kerajaan Selangor patut ambil alih SYABAS, jangan biar orang gila uruskan air... "

 
Hubungi : Facebook | Twitter
Copyright © 2012. MiLo SuaM - Peringatan! Jangan percaya bulat-bulat info daripada blog ini. Gunakan akal fikiran anda!
Template modified from Wordpress Hack
tracker Powered by Blogger