Home » » Kementerian Pengajian Tinggi sebar surat tipu tentang Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112

Kementerian Pengajian Tinggi sebar surat tipu tentang Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112.
NAMPAKNYA satu demi satu usaha dilakukan untuk menggagalkan Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112 yang dijadual berlangsung di Stadium Merdeka esok.

Sepucuk surat daripada Kementerian Pengajian Tinggi, KPT yang ditandatangani oleh Ketua Setiausaha KPT Datuk Ab. Rahim bin Md Noor yang dihantar kepada semua Naib Chancelor dan Ketua Exekutif IPTA dan IPTS jelas merupakan surat penipu.

Surat itu meminta pihak universiti agak menasihatkan para pelajar supaya jangan terlibat dengan perhimpunan haram, Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka esok. Namun hakikatnya Himpunan Kebangkitan Rakyat bukanlah himpunan haram.Pihak polis sendiri telah bersetuju untuk bekerjasama dengan penganjur dan peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat. Malahan mereka telah menyediakan pas media, dan marshal untuk membantu melicinkan himpunan esok.

Selain itu pihak Stadium Merdeka juga telah meluluskan permohonan untuk menggunakan Stadium Merdeka bagi tujuan perhimpunan. Jadi kenapa surat dari KPT ini tulis himpunan haram?

ReJaM© "Sebenarnya pengirim surat yang haram jadah kah kah kah... "

Sumber: MMU Portal

 
Hubungi : Facebook | Twitter
Copyright © 2012. MiLo SuaM - Peringatan! Jangan percaya bulat-bulat info daripada blog ini. Gunakan akal fikiran anda!
Template modified from Wordpress Hack
tracker Powered by Blogger