Home » » Borang Permohonan ahli Umno penuh dengan kesalahan ejaan

Borang Permohonan ahli Umno penuh dengan kesalahan ejaan.
BORANG permohonan untuk menjadi ahli United Malays National Organization, Umno ini dikongsikan oleh sahabat pembaca MiLo SuaM. Menurut pengirim, beliau menerima borang ini daripada jirannya.

Borang ini kalau dilihat merupakan borang rasmi permohonan untuk menjadi ahli United Malays National Organization, Umno. Namun apa yang peliknya terlalu banyak kesalahan ejaan dan ayat di dalam borang tersebut.

Pengirim sudah siap membulatkan kesalahan-kesalahan yang dimaksudkan. Sila klik untuk membesarkan imej di bawah dan anda nilailah sendiri.
Agak lucu bila parti yang mengaku memperjuangkan Bangsa Melayu kononnya, parti yang menjerit slogan "Hidup Melayu!" di sana sini setiap hari, namun ejaan bahasa Melayu di dalam borang untuk menjadi ahli parti tersebut terdapat banyak kesalahan-kesalahan yang tidak sepatutnya.

Sukar diterima bila kesalahan terlalu banyak. Ini kesalahan yang tidak disengajakan atau kesalahan yang disengajakan dengan niat sabotaj? Betul-betul Fail! Kah kah kah...

Apa nak dihairankan, nama parti perjuangkan Melayu kononnya, tapi nama parti pun Bahasa Inggeris.ReJaM© "Pejuang Melayu tapi Bahasa Melayu tunggang langgang kah kah kah... "

 
Hubungi : Facebook | Twitter
Copyright © 2012. MiLo SuaM - Peringatan! Jangan percaya bulat-bulat info daripada blog ini. Gunakan akal fikiran anda!
Template modified from Wordpress Hack
tracker Powered by Blogger